You make a heart smile......

In deze huidige tijd merk ik dat het cadeau krijgen van de harten-pin ook van grote betekenis is voor mensen in vitale beroepsgroepen en zelfs in privé zorgverlening rondom een naaste. Ik ontvang steeds meer verzoeken deze mensen een harten-pin te zenden of ze worden uitgedeeld bij uitvaarten nu de knuffel er niet kan zijn. 

Dit heeft ertoe geleid dat de doelgroep voor de harten pin als vanzelf is veranderd door de huidige omstandigheden en dat ik daardoor meer mensen kan bereiken met als resultaat meer opbrengst voor de projecten die ik wil funden rondom dementie. Hoe mooi is dat!

Waarschijnlijk is er door de crisis een groeiende behoefte om iemand te laten weten dat er waardering is voor iemand die voor iemand zorgt. Iemand veilig laten zijn, begeleiden en beschermen tijdens een moeilijke tijd wordt steeds meer gewaardeerd en opgemerkt. 

Of deze zorg nu in de verpleeghuizen is, in ziekenhuizen, in de ambulance of bij iemand die thuis voor zijn dierbare zorgt. De harten-pin aan iemand cadeau geven, raakt omdat je daardoor zonder te zeggen laat blijken, ik zie jou, ik waardeer jou en ben zo blij met jou.

De afgelopen weken van het niet kunnen bezoeken van het verzorgingshuis waar mijn moeder woont of het niet kunnen bezoeken van mijn schoonzusje die al weken in het ziekenhuis ligt doet mij beseffen hoe bijzonder het is als andere mensen deze taak met liefde voor een naaste doen. Natuurlijk kunnen ze de liefde niet vervangen maar ze doen het met oprechtheid en gevoel.

Zoals de verzorgende in het verzorgingshuis van mijn mams die een arm om mijn moeder heen slaat en met liefde een stukje appeltaart voor haar opschept, kleding met haar past of haar nagels lakt. Of degene die ik toevallig kende die in het ziekenhuis werkt waar mijn schoonzusje ligt en zonder erbij na te hoeven denken de IC opgaat en een bijzondere boodschap van het thuisfront laat horen. En zo zijn er nog veel meer verhalen van mensen die vanuit hun hart en met liefde zorgen voor een ander. 

Ken jij mensen die een hart laten glimlachten, die zorgen voor een ander? Die gezien mogen worden? Wat is hun verhaal? Hoe hebben zij een ander hart laten glimlachen? 

You make a heart smile!

fotocredit: Tyler Nix - Unsplash

 

5 reacties

 • firCGVlKXnZFWAx

  WXsJKbga
 • BfFUqSYZijLJXeh

  MwjZHgxNSVh
 • iWcKdsIBHDVPumxy

  ZGCpYEorRj
 • IAnetoRaqHu

  OcYDdJSKplEgUiCQ
 • kUJKnoYiBQVO

  dAWPsgeYoStB

Laat een reactie achter

Naam .
.
Bericht .