Het cadeautje van de waarheid

EEN WAARDEVOL TELEFOONTJE

Vanochtend belde ik even met mijn moeder, gelukkig was ze op haar kamer en beantwoordde ze de telefoon vrij snel.

Het is altijd afwachten of ze op haar kamer is om de telefoon te beantwoorden maar gelukkig kan ik ook naar de woonkamer bellen op een centrale lijn. Echter dit voelt meer als voorheen.

Ze was al aangekleed en vrijwel direct pikte ze op dat ik me niet zo fijn voelde. Bijzonder dat ze dit nog zo kan voelen, besef ik me. Wat was ik blij dat ze in een positieve liefhebbende ‘ik ben er voor je’ mood was.

Ze luisterde naar mijn verhaal en ik was zo blij dat ik weer even lekker kind bij haar kon zijn. En in plaats van dat ik haar troostte,  troostte ze nu mij en gaf me allerlei mooie adviezen om met het onderwerp om te gaan.

ADVIEZEN VAN MIJN MAMS

‘Als je iets dwars zit, bel dan gewoon op en zeg het’ was een van haar tips. Ze vroeg: ‘Hoe gaat het met jou en Eric’? Ja super goed zei ik. Nou dat is het allerbelangrijkste lieverd zei ze, de rest is niet belangrijk.

Een andere tip die ze me gaf was: ga gewoon lekker even fietsen of wandelen en kijk naar een boom. Ja de liefde voor de natuur heb ik echt van mijn ouders. Super fijne tip mam, love it!

Het was fantastisch dat ze zo naar me luisterde en dat heeft me heel goed gedaan. Ze heeft me even doen beseffen dat ik weer even kind kon zijn, leunen op haar ervaring en adviezen en me doen inzien dat het leven zo betrekkelijk en kort kan zijn dat het zonde is om je zo te laten manipuleren in het negatieve.

WAT IS DE WAARHEID?

Ze zei: ‘lieverd voor je het weet ben je oud dus ga vooral genieten’. ‘Vooral als je het zelf goed meent met mensen, laat het dan niet gebeuren dat anderen jou proberen je iets anders te vertellen’. ‘Het is hun manier van kijken en hun waarheid, niet die van jou’.

Ik realiseer me dat zei eigenlijk iets heel moois zegt, iets wat ik eigenlijk al eerder heb gehoord van Byron Katie. Want wat is de waarheid?

De waarheid van de ander kan heel goed jouw waarheid niet zijn en andersom. Dus je kunt je altijd afvragen als iemand iets tegen je zegt, wat bij jou pijnlijk binnenkomt, is het de waarheid? Als je deze vraag niet positief kan beantwoorden dan kun je je afvragen of dit wel zo is of dat je het bij de ander kunt laten.

DE VIER VRAGEN VAN BYRON KATIE

De vier vragen van Byron Katie die je daarbij kunnen helpen heb ik weer even opgezocht en zij helpen mij vaak de dingen weer in het juiste perspectief te krijgen. Dus wil je werkelijk de waarheid weHierbij de link naar het worksheet zodat je jouw vraag kan uitwerken.

Dank je mams, ik kan de dag weer helemaal  aan, tot woensdag op de familiedag! Hou van jou voor altijd!

Ik besef me dat ik vandaag wel een heel groot cadeau heb gekregen.

 

 

 

Laat een reactie achter

Naam .
.
Bericht .