Auteur aan de deur

Trouwe volger op social media

Hoe leuk is het om de schrijver van het boek dat je zou willen lezen ook even life kan ontmoeten en ook vragen zou kunnen stellen. Dit bedacht ik een paar weken geleden toen ik een originele actie wilde bedenken speciaal voor Wereld Alzheimer dag.

Vandaag was het zover. Op pad naar de mensen die op mijn oproep ‘Auteur aan de deur’ hadden gereageerd. Wat was dit leuk om te doen zeg. Waardevolle ontmoetingen. Ik heb er twee voor jullie uitgelicht. 

De eerste ontmoeting met Esther Fokker uit Vianen. Langs de zijlijn was zij al wat jaartjes betrokken bij de mantelzorg van mijn moeder. Als trouwe volger op social media las ze mijn blogs en volgde onze vlogs. Ze stuurde me in de jaren lieve berichtjes of als ik haar tegenkwam in Vianen informeerde ze altijd vol belangstelling naar ons gezin en het wel en wee met mijn ouders. Ik heb dit als heel helpend en liefdevol ervaren. Nu dus aan de deur bij haar. 

Ik bel aan en met een zwaai  en een stralende lach opent ze deur. We omhelzen elkaar en ik loop met haar mee de huiskamer in. Ik overhandig haar het boek en laat haar zien dat ik het gesigneerd heb. Ondertussen zie ik vanuit mijn ooghoek dat haar partner ook thuis is. Esther vertelt dat ze het zorgen voor een ander inmiddels ook goed kent. Ik schrik me een hoedje als ze vertelt wat hun is overkomen de afgelopen weken. 

We praten over het voorval dat me emotioneel maakt. Wow wat een geluk hebben zij gehad. We kletsen nog over van alles en nog wat met een kopje thee erbij en dan is het tijd om te gaan. In de tuin maken we nog een officiële auteur aan de deur foto.

Wat een bijzondere ontmoeting was dit. Later op de dag tijdens het koken laat ik ons gesprek nog eens de revue passeren en realiseer me wat een toffe mensen zij zijn en ik blij ben dat ik ze jaren geleden op mijn pad ben tegengekomen.

Thanks lieverds en take care!

De geduldigste kapster ever

De volgende ontmoeting van 'auteur aan de deur' die ik wil uitlichten vindt plaats in Leerdam bij de kapster die op Linge’s Zorglandgoed mijn moeder haar haar knipte. Jenny Vos van Haarfijn uit Leerdam. Bij haar huis aangekomen bel ik aan en ik voel direct weer die klik en herkenning. Ook al is het meer dan 1,5 jaar geleden dat ik Jenny voor het laatst gezien heb het lijkt gisteren.

We lopen richting haar woonkamer en ik bewonder haar nieuwe huis. We babbelen direct honderd uit. In mijn boek heb ik een hoofdstuk gewijd aan haar knipgeduld met mijn moeder. Ik overhandig haar het boek en zoek hoofdstuk 62 'De kapperchallenge' voor haar op. Ik lees een stukje voor en ze herkent direct de setting en de dag dat zij bij mijn moeder was voor deze knipbeurt.

Vanzelfsprekend heb ik mijn boek voor haar gesigneerd en een dankwoord geschreven voor al haar geduld met mijn mams en alle lieve oudere mensen die zij knipt aan huis. Natuurlijk gingen Jenny en ik ook even samen op de foto.

Jenny knipt overigens alle leeftijden dus mocht je een geduldige en professionele kapster zoeken die bij je thuis knipt, neem dan een kijkje op haar Facebook pagina Haarfijn Jenny. 

Dank Jenny voor al je liefde en geduld de afgelopen jaren voor mijn moeder.

signeren

Op naar de volgende ontmoetingen.

Wil jij mijn boek ook lezen of cadeau geven tijdens de mantelzorg week, bestel hem dan via www.wiebenjijdanvanmij.nl of via deze site.

Laat een reactie achter

Naam .
.
Bericht .