Vitamine D de ‘haarlemmerolie’ voor de gezondheid?De Volkskrant 
Onlangs las ik in de Volkskrant dat vitamine d een simpel en goedkoop medicijn tegen corona zou kunnen zijn. Het zou ons kunnen beschermen tegen het virus. Onmisbaar zijn voor een sterk immuunsysteem. Vooral mensen met een donkere huid, mensen met overgewicht en ouderen schijnen tekorten te hebben meldde het artikel. En dit tekort is vanzelfsprekend nog nijpender in de winter. Helaas is er echter nog geen overtuigend klinisch bewijs dat het effect zou kunnen hebben tegen het corona virus.

Wat zou het mooi zijn als het wel invloed zou hebben. Gewoon een simpel vitamine supplement.

Opgevoed met voeding en bewegen 

Ik ben door mijn mams altijd opgevoed met de boodschap dat je vooral gezond moet eten en voldoende vitamines tot je moet nemen, buiten moet zijn en veel bewegen. Ik kan wel stellen dat mijn mams best wel een gezondheidsfreak was met op zijn tijd een lekkerbekkie tussen door of een avond pannenkoeken of patat. Natuurlijk zat er dan wel een groente of salade bij de patat. 

 Broodje hagelslag 

Sinds ze in het verpleeghuis woont, is haar eetpatroon totaal gewijzigd. Eerst dacht ik nog dat het kwam door de kant en klare maaltijden in het woonzorgcentrum in Amsterdam maar nu ze elke dag vers voor haar koken op het landgoed en het er heerlijk ruikt naar vers gebakken tartaartjes en broccoli, eet mijn moeder het liefst een boterham met hagelslag. Voor haar favoriete gerecht gehaktbal met broccoli of een boterham met een tomaat haalt ze nu haar neus voor op.

 Pillen tegen hooikoorts  

Mijn mams was voorheen altijd met voeding en voedingsupplementen bezig en riep een jaar geleden nog dat ze toch graag die pilletjes tegen vergeetachtigheid wilde hebben van die natuurvoedingswinkel in Amsterdam Noord. Deze gezondheidswinkel is een begrip in het Amsterdamse en bestaat al tientallen jaren. Mijn moeder was er kind aan huis om daar haar gezonde theetjes, middeltjes tegen hooikoorts of vitamine supplementen te halen. Toen we er twee jaar geleden een keer binnen kwamen, werd ze nog steeds herkend door het personeel. 

Niet zo gek natuurlijk dat ik het gezonde eten en bewegen van haar heb overgenomen. Oké van dat wijntje dat zij rond haar vijftigste door de overgang vaarwel zei, heb ik nog geen afscheid genomen. Met mate geniet ik van een heerlijk glas wijn op zijn tijd. Heerlijk om van te genieten.

 Bioscan

Een aantal maanden geleden voelde ik me echter niet zo fit en vroeg me af of ik wel genoeg voedingstoffen binnen kreeg. Tenslotte wordt ons voedsel zo gemanipuleerd of uit zeer arme grond geoogst dat dat ook wel minder zal zijn, was mijn conclusie. Wie zou dat kunnen controleren?

Ik kwam terecht bij Claudy Schonis
( www.claudyschonis.nl ) zij is onder andere bioscancoach, voedingcoach en NEI therapeut. Zij werkt met net een vrij nieuwe techniek (de bioscan) om te meten welke voedingstoffen en mineralen aanwezig zijn in je lichaam. De bioscan meet wel zo’n 250 waarden. De meting gebeurt zittend. Je houdt een metalen staafje in je hand en vervolgens vraagt Claudy een periode van een aantal minuten niet te praten. Daarna ziet zij op haar scherm de resultaten binnenkomen.

De uitkomst 

Wat vooral opviel was tekorten op verschillende mineralen en vitamines, B1, B6, C, K, ijzer, zink, selenium. Ook had mijn lichaam een te lage ph, kortom iets verzuurd. Daardoor werkte mijn lijf niet optimaal.

De peristaltiek van mijn maag en dunne darm waren ook iets minder goed en er zat iets teveel kwik en pesticiden in mijn lijf. Mijn lever was iets vervet, en nee dat had niet met de alcohol te maken, en heeft niet altijd met eten te maken. Het kan ook in de loop van jaren ontwikkeld zijn. Stress kan daar ook een rol in spelen.

Mijn triglyceriden, onderdeel van mijn cholesterol, was ook iets te hoog.

Het advies 

Claudy haar advies was:

De ph waarde in balans te brengen in de ochtend te beginnen met een glas lauw water met citroen. Dat zuivert je lichaam en brengt je spijsvertering op gang. Door de ph meer in balans te krijgen, kunnen processen in je lijf beter werken. Daarnaast een goede multi vitamine (inclusief mineralen).

Na zes weken zouden we kijken hoe het er dan voorstond. 

Het eerste doel was de vitamines en mineralen meer in balans te krijgen en de ph. Bij een vervolg zouden we dan kijken hoe het ervoor staat en wat verder nodig is. 

Bij de tweede afspraak bleek dat alles verbeterd was. Zowel de vitamines, mineralen en de ph als de peristaltiek van dunne darm en maag. 

 Blij met het resultaat 

Ik was super blij met deze mooie ontwikkeling, zeker gezien de afgelopen maanden die zeer stressvol waren. 

Claudy gaf me nog een detoxmiddel mee om de pesticiden uit mijn lijf te laten verdwijnen en verder kreeg ik het advies de multi vol te houden, water met citroen en geen tarwe voor mijn buik! Inmiddels haal ik de verse groenten voor een deel uit onze heerlijke moestuin. Mijn mams zou trots op me zijn.

Zo fijn dat je met een eenmalig bioscan consult al zoveel informatie over je lichaam kunt krijgen. Zeker in deze tijd als je graag wil weten of je immuunsysteem optimaal werkt.

Aanrader 

Tevens is de bioscan een prachtige tool om de oudere doelgroep, waarvan nu al gezegd wordt dat ze wellicht een tekort hebben, eens met grote getale te onderzoeken en vervolgens met supplementen aan te vullen waar nodig. Dat zou mijn mams namelijk ook gedaan hebben, dat weet ik zeker. En ik, ik hou de vinger aan de pols en check om de zoveel tijd mijn waarden bij Claudy.

 

Laat een reactie achter

Naam .
.
Bericht .