Sterke mantelzorgers huilen ook wel eens

Onze nieuwste VLOG staat online.

Van de week werd ik opgeschrikt door het bericht dat 25% van de ouderen die in een verzorgingshuis wonen niet meer buiten komen. Ik werd echt super verdrietig van dit bericht en de tranen stonden in mijn ogen. Direct voelde ik de afhankelijkheid van mijn moeder die nu in het verzorgingshuis zit en niet meer zelfstandig naar buiten kan.

NATUURFREAK

Mijn moeder die altijd heel graag buiten kwam, echt een natuur freak, bos, strand, fietsen en wandelen deed ze altijd zo graag. En nu is zij ook afhankelijk van het dagprogramma van het verzorgingshuis waar ze woont. En ik weet ook dat ze echt hun best doen en een programma hebben waar ook af en toe naar buiten wordt gegaan in de vorm van een uitje of gewoon even een wandeling buiten.

Mijn moeder is echter veranderd door de Alzheimer en weigert soms mee te gaan naar dit soort uitjes. Waarom? We weten het niet precies.  Wat ik wel weet, is dat ze graag met ons mee naar buiten wil als we haar op komen halen. Ze straalt als we haar komen halen en gaat direct haar jas aan doen om mee te gaan.

LUMMELEN EN GO WITH THE FLOW

Soms kies ik er ook wel eens voor om gewoon lekker binnen te blijven en mee te deinen met de bewoners en het aanbod van activiteiten wat er op dat moment is. Echter ik merk dat we buiten toch hele andere gesprekken hebben en mijn moeder ook echt even voelt dat ze weer even tussen de “gewone” mensen mag zijn en ook even helemaal blij en opgefleurd raakt.

Zo haalde ik haar laatst op voor een dagje bij ons thuis in Vianen. Het was weekend en we hadden de hele dag niets gepland staan. Gewoon lekker lummelen en go with the flow. Half tien vertrok ik van huis om haar op te halen in Amsterdam en in de avond rond tien uur waren we weer thuis.

MUSEUMDAGJE

Het was een prachtige dag met mooie en bijzondere momenten. Mijn moeder had de dag van haar leven gehad en was nog vol energie aan het einde van de dag. Wij kwamen moe en voldaan weer thuis en keken terug op een mooie museum dag. Ook al weten we dat ze deze dag morgen weer vergeten is hij zit bij ons allemaal in ons hart. En fijn dat we dit hebben vastgelegd in dit filmpje.

 

Laat een reactie achter

Naam .
.
Bericht .