Laat de harten-pin zien en maak het verschil voor iemand met dementie.

Achter ons in de rij, bij een bekend warenhuis, hoor ik gepuf en gesteun. De mensen hebben haast en ik probeer mijn moeder die de ziekte van Alzheimer heeft zelfstandig haar portemonnee te laten pakken om te betalen. Ze weet niet meer precies wat de waarde is dus vraagt ze bij elk muntje hoeveel het is.

De caissière ziet de rij steeds langer worden en begint een beetje geïrriteerd te raken. Hierdoor begin ik ook een kloppend hoofd te krijgen en voel ik dat ik begin te transpireren.

Ik probeer de rolstoel iets te verschuiven zodat ze er beter bij de kassa kan komen maar terwijl ik dit doe, valt mijn moeder haar tas ook nog eens op de grond. Haar hele leven valt uit haar tas. Ik raap zo snel als ik kan de fotoboekjes, lippestiften, tientallen propjes aan papieren zakdoekjes, zonnebril en haar roze adresboekje op en stop het terug in de tas.

Had ik maar een teken of hulpmiddel dat ik kon laten zien dat mijn lieve mams even iets meer tijd nodig heeft door haar ziekte. Ik wil haar zo graag in haar waarde laten en dat ze de dingen die ze vroeger zo vanzelfsprekend deed nog steeds kan doen maar dan op haar manier.

Met een paar zwaai bewegingen uit het zicht van mijn moeder probeer ik de mensen om mij heen aan te geven dat ze het niet meer zo goed weet. Het moet een heel raar gezicht zijn want de mensen kijken verbaasd naar mij en mijn verwoede handgebaren.

Op dat moment droom ik weg en fantaseer ik dat ik een klein wit hartje heb opgespeld en dat ik het hartje gewoon even kan laten zien aan de mensen om me heen. Dat ze vervolgens met een lieve blik en empathie naar mijn moeder kijken, haar even de tijd gunnen en met haar meebewegen in haar ver-wonderland.

En dromen komen uit als je ervoor gaat!

De witte harten pin is een feit en kan met trots gedragen worden als jij op pad gaat met jouw dierbare of als verzorger van iemand met een vorm van dementie. Je kunt ook het speldje aanschaffen als jij vindt dat er meer respect moet komen voor mensen met een vorm van dementie.

Je kunt de pin bestellen via www.hartvooralzheimer.nl

De harten pin kost nu tijdelijk 5,95 ipv 6,95 Euro, inclusief BTW en Verzendkosten.

Een deel van de opbrengst komt ten goede aan projecten in verzorgingshuizen.

Als jij de harten-pin bij jezelf opspeldt, kan een ander zien dat jij iemand begeleidt met een vorm van dementie of niet aangeboren hersenletsel.

Mijn droom is dat er meer aandacht komt voor mensen met dementie en dat de persoon in al zijn puurheid kan zijn wie hij in essentie nog is.

NOTE:

Graag wil ik de mensen bedanken die mij gestimuleerd of geholpen hebben mijn droom te verwezenlijken.

Allereerst mijn lieve man Eric, mijn gezin, mijn mams en mijn lieve vriendinnen die steeds in mij en het product geloofden.

Dank aan Jerry die het logo heeft ontworpen.  Joan van der Kroef die het logo bewerkt heeft tot het Hart voor Alzheimer logo evenals de vormgeving van alle uitingen. Maike onze dochter voor het bedenken van de prachtige naam voor het project ‘Hart voor Alzheimer’. Emely Eenhuis voor het maken van de product foto's en omslagfoto door Vera Klandermans. Collin Herber voor het bedenken en tot stand brengen van de webshop van Hart voor Alzheimer.

Dikke dank aan jullie allemaal! In mijn hart voor altijd.

 

 

2 reacties

  • BejEJaXvHKhruSf

    zYEdrcPBGUsvbCNF
  • uYVDQLIFyobhXGNx

    wcZkgIxRDPt

Laat een reactie achter

Naam .
.
Bericht .