Hoe los jij stress gerelateerde klachten op in deze tijd?

Nu de lock down zijn 33e dag dag in gaat, zie en hoor ik om me heen dat mensen toch innerlijk veel last krijgen van de de stress die deze periode met zich meebrengt. Het uit zich natuurlijk bij elk mens op een andere wijze of misschien ook niet.

Om de onrust uit mijn lichaam te krijgen probeer ik elke dag te Lenetten. Dit betekent dat ik om 08.00 uur sharp met mijn slaperige hoofd mijn yoga matje neerleg en ik op facebook de live sessie op zoek van Lenette van Dongen die op haar grappige en authentieke wijze mij en nog meer dan duizend aanwezigen LIVE de dag in helpt met heerlijke los maak oefeningen, verfrissend gebabbel en een meditatie om even helemaal in het nu te komen en je systeem tot rust te brengen. Als afsluiter een lekker nummer om te dansen en de dag kan beginnen. 

Ook luister ik naar Tijn Touber, Deepak Chopra voor wat mind food en voor mijn conditie doe ik nog een paar interval trainingen per week en yoga lessen. Variatie genoeg. Ook vind ik het fijn de dingen van me af te schrijven of een webinar te volgen van Marlies van der Putten, een yin yoga concert online te ondergaan van Eveline Zoomers of een lange wandeling in de natuur te maken. En natuurlijk de mooie muziek te beluisteren die ik per app van mijn lieve vriendinnen krijg toegezonden.

De laatste week leek het of ik toch maar constant in de alert modus bleef, mijn stress systeem bleef aan staan en ik kon het niet tot rust brengen. Okee natuurlijk genoeg stress in ons huis gezien de kritieke toestand waar mijn schoonzusje zich nog steeds in bevindt, de verjaardag van mijn moeder waar ik niet naar toe kon en de toch wel absurditeit van de wereld waar we nu in leven. Dus ja ik begrijp heel goed dat als de stress langer aanblijft dit ook fysiek gevolgen kan gaan hebben.

Daar ik snel de gevoelens van anderen oppak, me inleef in anderen en niet in mijn eigen center blijf lukt het me op een gegeven moment niet meer te ontspannen, dan ben ik te ver van mezelf weggegaan. Herken je dat ook?

Bij mij uitte zich dat in mijn lijf door diarree, hoofdpijn en onrust in mijn lijf. Op dit moment kan ik niet fysiek naar mijn acupuncturist Conny van Kempen of NEI therapeute Claudy Schonis maar opeens besefte ik me dat juist Claudy op afstand kan werken en dat is in deze tijd natuurlijk een geweldige uitkomst. 

Ik appte haar en legde haar mijn klachten voor. Claudy is naast NEI therapeut ook healer en voedingscoach. Zij reageerde direct en zou later op de dag op mij inzoomen en mij vanaf afstand behandelen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik dan toch altijd een beetje gezonde scepsis heb echter het leek mij de meest effectieve manier op dit moment. 

In de middag voelde ik me al een stukje rustiger worden en heb voor het eerst heel ontspannen in de hangmat kunnen liggen zonder elke keer op te staan en weer iets te ondernemen. De volgende dag was mijn hoofdpijn verdwenen en de dag daarna was ook de diarree die ik al een poos had verdwenen. Wow dat is echt bijzonder  realiseerde ik me en je hoeft er ook nog eens weinig voor te doen dan het alleen maar te ondergaan en te ontvangen, super fijn...nu natuurlijk ook goed bij mezelf blijven en goed voor mezelf blijven zorgen.

Ook gaf ze me nog wat voedingsadviezen mee en inzichten rondom het ontstaan van de stress. Te lang stress ervaren is natuurlijk niet goed voor je immuunsysteem dat weet ik heel goed, het systeem in staat stellen zich te reguleren vereist de noodzakelijke aanpak. Te doen: bewuster leven, gezond en voedzaam eten, ontspanning zoeken wat natuurlijk heel divers kan zijn, mind & body in balans brengen. Ik ben echt blij dat ze me weer even dat duwtje heeft gegeven tot dit bewustzijn en zelfregulatie en ik kan iedereen haar expertise aanbevelen in real life, video bellen of nu vanaf afstand.

Claudy heeft tot 26 april een prachtige aanbieding voor je. In plaats van 90 Euro per consult biedt zij nu een behandeling op afstand aan voor 50 Euro. Dus grijp nu je kans......het is het meer dan waard als jij klachten hebt en je wil daar een oplossing voor hebben zonder dat je fysiek naar iemand toe moet gaan. Meer info via haar website www.claudyschonis.nl 

En mocht jij nog goede tips hebben voor ontspanning, deel je ze dan met ons?

Liefs, 

José

Laat een reactie achter

Naam .
.
Bericht .